Interjúk

M5 Libretto: Festetics Mária grófnő naplója

Március 15-e alkalmából ma este az M5 Libretto című műsor vendége voltam (Káli-Rozmis Barbara). Örülök, hogy Erzsébet királyné is “bekerült” az ünnepi műsorba a most megjelent Festetics Mária grófnő naplója című könyv ajánlója kapcsán. Az adás itt érhető el, a velem készült interjú, a velem készült beszélgetés kb. 29:30-tól kezdődik: Librettó 2021. március 15.

A könyv megvásárolható: ITT

 

RÁDIÓINTERJÚ: Magyar Katolikus Rádió

Festetics Mária grófnő naplójával kapcsolatban (link lentebb).
Az interjú 26. perctől hallható; érdemes meghallgatni előtte a Magyar Nemzeti Múzeum és a Mozaik Múzeumtúra programajánló interjúját is, majd utána a “65 éves a Kisvakond”-ot. A Magyar Nemzeti Múzeum az ünnepi hétvégén online tárlatvezetésekkel várja a látogatóit.
Szerkesztő: Fülöp Andrea – Magyar Katolikus Rádió

Az interjú ITT meghallgatható.

 

RÁDIÓINTERJÚ: Női Váltó – Festetics Mária grófnő naplója – Káli-Rozmis Barbarával

“Nem tűröm, hogy a fülem hallatára leszólják” – Erzsébet királynéról vall Festetics Mária – Az írás itt olvasható el (a podcast linkje a cikkben): Könyvben utazom – Oláh Andreával

A napló közreadói: Gudula Walterskirchen-Beatrix Meyer

Megvásárolható: Festetics Mária grófnő naplója – Erzsébet királyné bizalmas barátnője

Festetics Mária grófnő naplója – Online KÖNYVBEMUTATÓ

2020. február 26-án pénteken 18:00-kor L. Péterfi Csaba beszélget Káli-Rozmis Barbarával, a könyv lektorával a Gödöllői Királyi Váróban. A naplórészleteket felolvasni Vilman Melinda fogja, aki az eseményen Erzsébet királynét személyesíti meg. A beszélgetést az érdeklődők a Gödöllő-NetTv Facebook oldalán és Gödöllő város Facebook oldalán élőben követhetik.

A beszélgetés ITT visszanézhető.

 

cof

Interjú az Új Néplapban

Jász-Nagykun-Szolnok megye napilapjának, az Új Néplapnak az újságírója, P. Pusztai Nóra készített velem egy interjút, amely online is olvasható. A “csépai kötődés” arra utal, hogy édesapám révén a családom nemesi származású (Rozmis), és a Rozmisok – más nemesi családokkal együtt – részt vettek Csépa (“Nemes Csépa”) alapításában évszázadokkal ezelőtt. Apukám Csépán lakott 15 éves koráig, amikor középiskolába ment, és a szülei is elköltöztek a faluból.
Örömmel vettem, hogy februárban előadást tarthattam Csépán, megtiszteltetés volt!
Köszönöm szépen P. Pusztai Nórának, hogy interjút készített velem!

Az interjú ONLINE is olvasható: Erzsébet királyné korát kutatja a csépai kötődésű fiatal lány

Képek a csépai előadásomról: Facebook

DIÓINTERJÚ ERZSÉBET ÉLETÚTJÁRÓL

Rádió Bézs – 2020.01.15. szerda este 8 óra

A beszélgetés témája:
20:00-21:00 “Az első óra főszereplője Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach lesz. Ez a név nem ismerős? Sisiről lesz szó! A szomorú sorsú királyné élete a mai napig nagyon sokakat foglalkoztat. Belepillantunk az asztrológiai képletébe, és numerológiailag is elemezzük: vajon látszik-e a számaiban a drámák sora.
Itt lesz velünk Káli-Rozmis Barbara Sisi-kutató, és Novák Angéla színésznő. Meghallgatunk néhány dalt az Elisabeth című musicalből is.” Kép: Osztrák Nemzeti Könyvtár, ÖNB Pf 6639 E 61/3

Itt hallgatható meg: Rádió Bézs, 2020.01.15., 20:00-21:00

 

Karácsonyi rádióinterjú – Interjú Spirit FM

Mitől ilyen népszerű még mindig a császárné kultusza? – Idén először nem játsszák karácsonykor a Sissi filmeket. Vendég: Káli-Rozmis Barbara. Az interjú a Facebookon is élőben közvetítésre került, itt nézhető vissza: Interjú Spirit FM

 

 

 

Adventi rádióinterjú – Magyar Katolikus Rádió – 2019.12.17.
Halmos Monika és Káli-Rozmis Barbara a Magyar Katolikus Rádióban Dr. Sallai Éva felkérésére adott interjút a december 11-én megrendezésre került adventi Erzsébet királyné klubest témájával kapcsolatban – Sisi családi-baráti körben ünnep idején. A rádióinterjú itt hallgatható vissza: a cím alatt olvasható, hogy “Archívum” a beszélgetést a “hallgassa meg! 2. rész”-re kattintva lehet visszahallgatni 1:45-24:03-ig tart a velünk készült interjú. Az interjúban a királynéval kapcsolatban elhangzanak gasztronómiai érdekességek, és a királyi család gödöllői tartózkodása is előtérbe kerül: Sisi családi-baráti körben ünnep idején (rádióinterjú)

 

I.RoyalCake 2019.11.09. Gödöllői Királyi Kastély – TV – riport az M1-en


 

 

 

 

Bognár Szilvia mai riportjában a torták és az édességek kerülnek a középpontba. Interjú látható Habsburg Eilikával (a rendezvény fővédnöke), Magyarné Fekete Veronikával (a verseny főszervezőjét), a verseny két nyertesével (a sok nyertes alkotásból) – beleértve a fődíj nyertest és alkotását. Halmos Monikát és Káli-Rozmis Barbarát Sisi kedvenc édességeivel kapcsolatban kérdeztek meg. És természetesen Erzsébet királyné megszemélyesítője, a Királyi Kastély Sisije, Rácz Viktória is megjelenik, aki Czédly Mónika álomszép ruháját (Sisi koronázási fotósorozat) viseli.
A rövid riport itt tekinthető meg (az 5. percnél kezdődik): I.RoyalCake 2019.11.09. Gödöllői Királyi Kastély

M1 TV csatorna: Életkor magazinműsor – Czédly Mónika Sisi-ruha rekonstrukciói

 

 

 

 

 

2019. november 9-én az I.RoyalCake eseményén az M1 csatorna munkatársa, Bognár Szilvia riportot készített Czédly Mónikával. Rácz Viktóriával, a Királyi Kastély Sisijével készült rövid interjút is láthatjuk. Viki, aki a csodaszép koronázási ruhát viseli (Rabending fotósorozat), az öltözködésről beszélt – a kastély barokk színházában, amely számos kulturális eseménynek biztosít helyet. Káli-Rozmis Barbarát pedig a királyné megjelenésével kapcsolatban kérdeztek meg néhány gondolat erejéig. A rövid riport itt tekinthető meg (04 perc 44 másodpercnél kezdődik): Czédly Mónika Sisi-ruha rekonstrukciói

 

Erzsébet királyné – Vizi Terápia, 128. rész: Interjú Káli-Rozmis Barbarával

Az alábbi TV-műsorban Erzsébet királynéról beszélgettünk Vizi István műsorvezetővel, különös tekintettel Erzsébet magyarok iránti szeretetére és kapcsolatára. A videóra kétszer rákattintva a műsor teljes képernyőn nézhető.

MEGJEGYZÉS:

Az interjúban nem pontosan fogalmaztam meg, és most itt is helyesbíteném a következőt: Tolnayné Kiss Mária munkájával kapcsolatban három könyvet vittem be, de az egyik, amelyre mutatok, a “Képek Ferenczy Ida életéből” Péterné Fehér Mária munkája, a harmadik, általam bevitt könyv – amelyet mutatni akartam azon a ponton – az az Útközben Erzsébet királynéval, amely főként Tolnayné Kiss Mária munkája – a három “Tolnayné-féle” könyv egymás mellett látható az asztalon. Elnézést a kis kavarásért, túlságosan is sietős voltam, hogy minél több könyvet be tudjak mutatni Nektek.

A “Képek Ferenczy Ida életéből” tavaly jelent meg, a Gödöllői Királyi Kastély boltjában és Kecskeméten vásárolható meg.

shares