REFERENCIA

In English: References

Káli-Rozmis Barbara, Erzsébet királyné kutatója

 

 

www.tumag.hu

Youtube csatorna: Káli-Rozmis Barbara

Írások Erzsébet királynéról és a családjáról

Magyarul: Erzsébet királyné

Angolul: Empress Elisabeth 

Facebook: Erzsébet királyné –  Empress Elisabeth

Legutóbbi rádióinterjú:

Kossuth Rádió Szombat délelőtt 2018. március 31. húsvét 

Mítosz és valóság – Érdekes kutatások, tévhitek és igazságok a legendás Sisi életéről

Czifra Szilvia rádióinterjúja Káli-Rozmis Barbarával, Erzsébet királyné kutatójával és Halmos Mónika, gasztronómia szakértővel a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában. A Szombat délelőtt 2018. március 31-ei, 10:30-kor kezdődő adásának témáját a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója, Dr. Ujváry Tamás telefonos kapcsolása vezette fel fél 12 előtt pár perccel, az interjú pedig a fél 12-es hírek után következett. A teljes rádióinterjú meghallgatható a Kossuth Rádió Mediaklikk oldalán. Czifra Szilvia Káli-Rozmis Barbarával és Halmos Mónikával készített (18 perces) interjúrésze ITT hallgatható meg.

 

TCS Summit 2018: Europe’s premier leadership conference. InterContinental Budapest, 26-28 September 2018

Erzsébet királyné program (alternatív program a konferencia ideje alatt): “In the footsteps of Sissi”Káli-Rozmis Barbara és Mausch Erika

Előadások Erzsébet királynéról hozzá kötődő, reprezentatív helyszíneken (Nyugati Pályaudvar Királyi Váró; Várnegyed; Mátyás templom, Gerbeaud Cukrászda, Vigadó)

 

 

ERZSÉBET KIRÁLYNÉ – MÍTOSZ ÉS VALÓSÁG
STEFÁNIA PALOTA, BUDAPEST – 2018. november 25. vasárnap, 10:00–14:00

Káli-Rozmis Barbara előadása és Czédly Mónika ruhabemutatója a Stefánia Palotában sokszínű program keretében. 2017-ben a koronázási ruha a Magyar Kézműves Remek Díjjal lett kitüntetve. Erzsébet királyné a koronázási ceremónián viselt ruhájának hiteles másolata most először kerül Budapesten kiállításra (a program keretén belül tekinthető meg); a ruhát először a Gödöllői Királyi Kastélyban mutatták be. A rendezvényen fellép a Budapest Táncművészeti Stúdió a Bécsi keringő, a Kék Duna keringő, a Palotás és a Csárdás táncával. Részleteket hallhatunk az Elisabeth és a Rudolf musicalekből Potvorszki Anita előadásában, aki Erzsébet királyné ruhájának Czédly Mónika által tervezett és elkészített hiteles másolatát fogja viselni.

Erzsébet magyar királyné és osztrák császárné halálának 120 éves évfordulójára előadással egybekötött ruhakiállításal és gasztronómiai utazással emlékezünk.

Aktuális program

Elérhető itt: Programok

TITKOK, REJTÉLYEK ÉS SZENVEDÉLYEK

Erzsébet királyné és Bay Middleton – Rudolf koronaherceg és Vetsera Mária

Időpont: 2019. március 5. kedd – 19:00-21:10 (21:30)
Helyszín: Benczúr Ház (Díszterem) – 1068 Budapest, Benczúr utca 27.

JEGY:
Belépőjegy: 1600 Ft

Jegyek elővételben kaphatók.

Elővételi szándék itt jelezhető: jegy@temptprincess.hu

KÁLI-ROZMIS BARBARA, Erzsébet királyné kutatójának előadása és beszélgetése VÉR ESZTER VIRÁG történésszel, Erzsébet királyné kutatójával

AJÁNDÉK: Minden elővételben vásárolt jegy mellé a helyszínen választható egy darab hűtőmágnes Erzsébet királyné (vagy családtagjai) képével.

Az esemény linkje a Facebookon: Erzsébet Királyné Klubest

Az est témája: Káli-Rozmis Barbara előadása (Erzsébet királyné és a lovaglás – Anglia és Írország) és beszélgetése Vér Eszter Virág történésszel (Rudolf koronahercegről). A program leírása itt érhető el: Programok

Videó Káli-Rozmis Barbara 55 perces előadásának kivágott részleteiből (kb. 17 perces)

Erzsébet királyné – Vizi Terápia, 128. rész: Interjú Káli-Rozmis Barbarával

Az alábbi TV-műsorban Erzsébet királynéról beszélgettünk Vizi István műsorvezetővel, különös tekintettel Erzsébet magyarok iránti szeretetére és kapcsolatára. A videóra kétszer rákattintva a műsor teljes képernyőn nézhető.

Erzsébet királyné Facebook oldala: Erzsébet királyné – Empress Elisabeth

TEMPT – The Empress Memory Team

A TEMPT egy mozaikszó, a The Empress Memory Team (vagyis “A Császárné Emléke Munkaközösség”) kezdőbetűiből hoztuk létre, az a célkitűzése, hogy Erzsébet emlékét életben tartsa és alakját elfogulatlanul, a legfrissebb kutatások birtokában megszerzett tudás átadásával tárja az Olvasók és a Közönség elé.

Facebook: TEMPT Princess

shares