Wéber Anikó könyvei

Wéber Anikó gyermekkönyvek és ifjúsági regények írója

2016-ban jelent meg első ifjúsági regénye Az osztály vesztese címmel a Pozsonyi Pagony Kiadónál. A könyvben az iskolai agresszió témakörével, az áldozatok és bántalmazók helyzetével foglalkozott. Pedagógusként szerzett tapasztalatai inspirálták az írás során. Olyan világot teremtett, melyben pedagógus, szülő és diák is beleláthat az iskolai áldozatok és bántalmazók helyzetébe, érzéseibe, gondolataiba. Hasonló témát jár körbe az El fogsz tűnni és a Zuhanórepülés című regényeiben is. A diákok életét bemutató regényei mellett a fiatalabb, óvodás-kisiskolás korosztálynak is születnek művei: a Ragacs, a hős kismacska című mesekönyv egy macskák által lakott szigetre visz el, a Marci-sorozat pedig az elsősök mindennapjait mutatja be. Két könyve is Erzsébet királyné korában játszódik. Az ellenállók vezére című történelmi regényében 1867-be, Pest-Budára látogathatunk a főhősökkel, és láthatjuk Ferenc József és Sisi megkoronázását. A Hanga régi karácsonyai pedig 19. századi karácsonyokról szól a kisebbeknek.

Hanga régi karácsonyai

A mesekönyvben visszarepülünk a múltba, és megnézzük, hogyan ünnepeltek régen, a 19. században a királyi családban, a nemesek kastélyaiban, a polgári otthonokban és a falvakban. Olvashatunk a régi karácsonyi hagyományokról, szokásokról, hiedelmekről. Arról, hogyan karácsonyozott a gödöllői kastélyban Sisi és lánya, Mária Valéria. Az egyik történetben Andrássy Gyula, a későbbi magyar miniszterelnök gyerekeivel ünneplünk vidéki birtokán, egy másikban a szél szárnyán visszaszállunk Pest-Budára, és Szendrey Júlia kislányát is megismerjük. Elmegyünk betlehemezni egy apró falu gyerekeivel, és láthatjuk, mi került a vacsoraasztalukra szenteste. Megcsodálhatjuk, milyen ajándékokat kaptak akkor a kicsik és a nagyobbak, és a könyv végi mellékletből azt is megtudhatjuk, hogyan éltek a 19. században a kastélyokban és polgári otthonokban a gyerekek. A mesekönyvben öltöztetőbabák is várnak korhű, régi ruhákkal: díszmagyarral, krinolinos öltözékkel, kalapokkal, subával. A főszereplő Hanga hópihe, aki újra és újra lehullik az égből, hogy megfejtse, mi mindent adhat nekünk a karácsony.

Megvásárolható: Wéber Anikó – Hanga régi karácsonyai

Az ellenállók vezére

Viktória és Kristóf a jelenből 1867-be Pest-Budára érkeznek. Kinyomoznak egy rejtélyes bűntényt, megpróbálják leleplezni az ellenállók titkos szervezkedését és megmenteni hazánkat. Velük tartva ti is részt vehettek Ferenc József megkoronázásán, találkozhattok Sisivel, Deák Ferenccel és Andrássy Gyulával. Táncolhattok bálon, vacsorázhattok arisztokraták estélyein, és megnézhetitek, milyen volt az akkori Városliget, Duna-part, Korona Kávéház. De eltöprenghettek azon is, jó volt-e a kiegyezés az országunknak, és létezett-e más, jobb lehetőség. Ha te is szereted a történelmi regényeket és a kosztümös filmeket, ha megnéznéd, milyen volt akkor Pest-Buda, és szívesen sétálnál a korabeli rakparton, a Városligetben, a Váci utcán, ha betérnél a Korona kávéházba vagy Kugler Henrik cukrászdájába, ha szívesen lennél vendég egy magyar arisztokrata családnál, ha találkoznál Erzsébet királynéval, akkor biztosan szeretni fogod Az ellenállók vezérét.

Megvásárolható: Wéber Anikó – Az ellenállók vezére

Wéber Anikó írói oldala: Wéber Anikó. Eddig megjelent könyvei: Könyvek