A könyvről írták (ajánlók és cikkek)

 

Képmás Magazin 2021 decemberi száma

 

A gödöllői Fáma Könyvesbolt ajánlója a GDL.hu – Pelikán magazinban – Online is elérhető ITT

„…Számtalan olyan motívum fellelhető a korabeli feljegyzésekben, ami alapján elhihetjük, hogy Sisi szeretnivaló uralkodó volt – a magyarok számára egészen biztosan. Ugyanis volt benne „valami”, ahogy az udvarhölgyei fogalmaztak, amitől más volt, mint az uralkodó család többi tagja. A báj, a kisugárzás, az emberek iránti tisztelete, szeretete járulhatott hozzá ahhoz, hogy a mai napig fennmaradhatott az Erzsébet-kultusz. A magyarok iránti mérhetetlen szeretete és az értük folyó küzdelmei miatt az uralkodó család részéről rengeteg támadás érte, melyeket az itt ajánlott könyv olvasása során meg is tapasztalhatunk.

A regényes formában megírt könyv valós párbeszédeit fennmaradt feljegyzések támasztják alá. Tükrözik Erzsébet és a környezetében munkálkodó és élő emberek érzéseit, érzelmi világát, és az írónő ezeken keresztül mutatja be a kor politikai, társadalmi és diplomáciai életét.”

A teljes írás itt olvasható: Erzsébet királyné és a benne lakozó „valami”

 

Bookline Magazin karácsonyi ajánlója

A Bookline Magazin öt Erzsébet királynéról szóló könyv között ajánlja a könyvet. Beválogatták Gudula Walterskirchen és Beatrix Meyer Festetics ​Mária grófnő naplóját is, amelynek magyar kiadásában lektorként résztvettem. Megtiszteltetés, hogy Brigitte Hamann történésznő könyve mellett az enyém (Erzsébet királyné és a magyarok) is szerepelhet a válogatásban.

Az ajánló itt olvasható: 5 könyv Sisi életéről

 

 

 

A Habsburg család történetéről… Konyvemkonyvedkonyve Instagram oldal

„A Habsburg család történetét ugyanolyan izgalommal olvastam, mint a Romanov dinasztia utolsó uralkodójának családjáról szóló írásokat. (…) Míg James Longo csak érintőlegesen említi, Stefánia pedig ködbe burkolózva, sokat sejtetetően, konkrétumok nélkül ír Rudolfról, Káli-Rozmis Barbara írásából sokkal több információ jutott el hozzám a trónörökös rejtélyes halála kapcsán. (…) Káli-Rozmis Barbara könyve számomra olyan teljeskörű és kielégítő információkkal szolgált, hogy elgondolkoztam azon van e értelme a többi – fentebb említett és még nem olvasott, egyébként pedig a szerző által forrásként is használt – könyveket a kezembe vennem. Igenis volt létjogosultsága megírni ezt a könyvet, azok számára, akik most szeretnék az ismerkedést megkezdeni Erzsébet királynővel. A döntés terhe, hogy a külföldi vagy a hazai kutatók írásai mellett teszi le a voksát a leendő olvasó kezében van. Véleményem szerint Káli-Rozmis Barbara írásában nem csalódhat.”

Itt olvasható: A Habsburg család történetéről